Tjoho! Det börjar minsann likna ett hus!

juli 30th, 2008

Nu har de lagt nya vigas de cemento på plats för taket i kök och badrum. Taket på ”vardagsrummet” är snart på plats med isolering. Det är förberett för pelare till takterassen (så att vi får ett riktigt tak över terassen.) Två kanaler är uppmurade i skorstenen. Vi har hämtat dörren och på fredag är resten av dörrarna klara (till terassen och balkongen samt till toaletten). Vi ska alltså lukta linolja i helgen. På fredag är det dessutom fyra dagars fiesta i grannbyn Alcaucín med paella åt alla och massor av flamenco.

Till familj och vänner där hemma: Vi har det jättebra här ska ni veta! En stor kram till er alla!

Så här ser bovadillas curvada ut. De ska sitta i taket i köket, så att det blir valv i taket. Vi stuvade in dem i bilen. Fick köra ett par gånger men det var det värt!

Vi kan inte få nog av utsikten från vårt blivande vardagsrum.

Så här transporterar man dörrar i Spanien. På takträcket, en la baca! Jag kan försäkra er att dörren är blytung. Men nu står den i huset och vi linoljade den i går kväll. Kanske de sätter in den idag?

Vardagsrumstaket är snart på plats. Här ovanpå ska det alltså bli en takterass. Isoleringen gör att vi kommer att få ett svalt hus på sommaren.

Den gamla öppna spisen är riven. Här muras en ny skorsten upp med två kanaler, en för spisfläkten och en för kaminen som ska stå i vardagsrummet.

info@casatinto.se

Powered by WordPress